wysmakowane menu
Oferujemy dania regionalne jak i bardzo wykwintne, przygotowane
na bazie dziczyzny, ryb czy owoców morza.
restauracja
wysmakowane
menu

Bogata oferta gastronomiczna spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Oferujemy dania regionalne jak i bardzo wykwintne, przygotowane na bazie dziczyzny, ryb czy owoców morza.

Godziny pracy restauracji

poniedziałek - niedziela

13:00 - 21:30

Za podanie posiłków i napoi do pokoi hotelowych dolicza się do kwoty rachunku 15% wartości zamówienia.
rezerwacja
stolika

Czekamy na Państwa rezerwację stolika pod numerem tel.: +48/698 892 193

Jeżleli mają Państwo dodatkowe życzenia dotyczące rezerwacji - chętnie doradzimy.

menu
przystawki
  • Tradycyjny befsztyk tatarski
    podawany z tostem czosnkowym.
  • Krewetki tygrysie
    smażone z imbirem skropione sosem z marakui podane z tostem.
  • Placuszki ziemniaczane
    z wędzonym łososiem i kaparami podane z musem ze śmietany i koperku.
  • Ślimaki winniczki w muszlach
    zapiekane w maśle czosnkowym,podane z chrupiącym tostem.
zupy
  • Tradycyjne polski rosół
    podawany z makaronem kołdunami litewskimi lub kluseczkami.
  • Diabelska zupa gulaszowa na macerowanej wołowinie.
  • Barszcz czerwony gotowany na wołowinie i ogrodowych burakach
    podawany z uszkami,krokietami,kołdunami.
danie główne
  • Polędwica wołowa nadziewana serkiem w sosie borowikowym
    podana w asyście kluseczek śląskich i buraczków zasmażanych po Staropolsku.
  • Tradycyjna śląska rolada wołowa
    w ciemnym sosie pieczeniowym podawana z kluskami i modrą kapustą na ciepło.
  • Filet z drobiu zapieczony z brokułem w pierzynce serowej
    podany z truflami ziemniaczanymi i surówką z kapusty pekińskiej ze słodko-pikantnym akcentem.
  • Delikatny sznycel po wiedeńsku na pół talerza z jajkiem sadzonym
    podawany ze złocistymi frytkami i kompozycji świeżych warzyw.
ryby
  • Grillowany łosoś
    ułożony na sałatce śródziemnomorskiej.
  • Filet z sandacza
    smażony w boczku podany z talarkamiziemniaczanymi i bukietem sałat z prażonym ziarnem słonecznika.
makarony
  • Makaron Tagiatelle
    w sosie śmietanowo-szpinakowym z kawałkami kurczaka.
  • Makaron Papardelle
    z łososiem w sosie śmietanowo-pieczarkowym.
desery
  • Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami.
  • Sernik wiedeński
    podawany na sosie czekoladowym z winnymi wiśniami.
  • Szarlotka na ciepło
    podana z gałką lodów waniliowych.
sałatki
  • Sałatka Nicejska z kawałkami tuńczyka, jajkiem
    i wiązką fasoli szparagowej ułożonej na chrupiącej sałacie.
  • Toskańska sałatka z grillowaną wołowiną
    w asyście świeżej rukoli, pomidorów sherry i sera mozarella podana z chrupiącą ziołową bagietką.
napoje
  • Kawa, Kawa Mrożnona
  • Herbata
  • Coca- cola, Sprite,Fanta 0,3l
  • Sok Naturalny
  • Woda 0,3l
  • Piwo Bezalkoholowe 0,3l
  • Piwo Majer 0,5l
kontakt