• recepcja
  • 32/234 83 16
wysmakowane menu
Oferujemy dania regionalne jak i bardzo wykwintne, przygotowane
na bazie dziczyzny, ryb czy owoców morza.
restauracja
wysmakowane
menu

Bogata oferta gastronomiczna spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Oferujemy dania regionalne jak i bardzo wykwintne, przygotowane na bazie dziczyzny, ryb czy owoców morza.

Godziny pracy restauracji

poniedziałek - niedziela

6:30 - 22:00

Za podanie posiłków i napoi do pokoi hotelowych dolicza się do kwoty rachunku 15% wartości zamówienia.
rezerwacja
stolika

Czekamy na Państwa rezerwację stolika pod numerem tel.: +48/698 892 193

Jeżleli mają Państwo dodatkowe życzenia dotyczące rezerwacji - chętnie doradzimy.

menu
śniadania 6:30 - 10:30
  • Jajecznica na maśle lub boczku wędzonym- 20zł
  • Śniadanie angielskie- 30zł
    3 jajka sadzone, bekon, 2 frankfuterki, tosty, kawa lub herbata, sok owocowy
  • Zestaw hotelowy- 40zł
    Tradycyjne hotelowe śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
szef kuchni poleca
  • Półmisek rodzinny dla 2/4 osób- 220zł
    Faworki drobiowe, żeberko, rolada śląska, kluski, modra, przekąski z ciasta francuskiego,
    zestaw surówek, mix pierogów
    .
  • Półmisek wegetariański dla 2 osób- 120zł
    Łosoś z grilla, warzywa zapiekane, krążki cebulowe z dipem, camembert grillowany
  • Specjalność Szefa Kuchni - 78 zł
    Polędwica wołowa Buffallo owinięta delikatnymi plastrami bekonu podana ze złocistymi ziemniakami,
    pieczonym czosnkiem, sosem toskańskim oraz egzotyczną surówką z akcentem mango i melona.
  • Zupa dnia- 17zł
  • Danie dnia- 33zł
menu dla dzieci
  • Krem z pomidorów- 12zł
  • Panierowane kurczaki, marchewka, frytki- 20zł
  • Gałka lodów owocowych z polewą bitej śmietany- 5zł
przystawki zimne
  • Tradycyjny befsztyk tatarski- 170g / 40zł
    podawany z tostem czosnkowym
  • Carpaccio z polędwicy wołowej- 150g /32 zł
    marynowanej w kolorowym pieprzu z rukolą, świeżo startym parmezanem w aromacie oceto-balsamicznym
  • Śledź w śmietanie lub oleju- 160g / 23zł
    z tartym jabłkiem i siekaną cebulą
przystawki gorące
  • Krewetki tygrysie smażone z imbirem- 150g / 32zł
    skropione sosem z marakui, podawane z chrupiącym tostem
  • Ślimaki winniczki w muszlach - 6szt. / 23zł
    zapiekane w maśle czosnkowym, podane z chrupiącym tostem
zupy
  • Francuska zuba cebulowa200ml - 21zł
    na białym winie podana z grzanką serową
  • Tradycyjny polski rosół200ml - 15zł
    podawany z: makaronem, kołdunami litewskimi, kluseczkami drobiowymi
  • Barszcz czerwony200 ml / 50g - 21zł
    gotowany na wołowinie i ogrodowych burakach podawany z: uszkami, kołdunami
  • Diabelska zupa gulaszowa250ml - 24zł
    na macerowanej wołowinie
  • Żurek śląski na zakwasie domowym 200ml - 20zł
    podawany z jajkiem i kiełbasą
danie mięsne
  • Tradycyjna śląska rolada wołowa200g - 45zł
    z ciemnym sosem pieczeniowym podawana z kluskami i modrą kapustą
  • Delikatny sznycel po wiedeńsku na pół talerza200g - 47zł
    z jajkiem sadzonym podawany ze złocistymi frytkami i kompozycją świeżych warzyw
  • Kurczak supreme200g - 39zł
    z sosem serowo – brokułowym podany z gnocchi
  • Stek wieprzowy z kością200g - 41zł
    smażony na smalcu podany z parzybrodą.
  • Zgrzewaniec grillowany200g - 24zł
  • Żeberka pieczone z kapustą200g - 30zł
wybrane dodatki
150g - 12zł
  • Talarki z ziemniaków
  • Ziemniaki gotowane, Ziemianki opiekane
  • Kopytka
  • Warzywa z wody, Mix Sałat
  • Kapusta zasmażana, Mizeria
  • Buraki karmelizowane
  • Bukiet surówek
dania z ryb
  • Halibut na sałatce francuskiej150g - 45zł
    skropiony delikatnym sosem Vinaigrette
  • Filet z sandacza150g - 40zł
    smażony w boczku podany z talarkami, bukietem sałat z prażonym ziarnem słonecznika.
Makarony, pierogi oraz dania wegetariańskie
  • Makaron Tagiatelle250g - 32zł
    w sosie śmietanowo-szpinakowym z kawałkami kurczaka
  • Makaron Papardelle250g - 45zł
    z polędwicą wołową
  • Domowe pierogi8szt. - 28zł
    okraszone boczkiem i cebulką (mix)
  • Curry z ciecierzycy i kasza bulgur150g - 25zł
sałatki
  • Sałatka Cezara200g - 36zł
    z grillowanym filetem z kurczaka podanym na chrupiącej sałacie
    w towarzystwie jajka i złocistych grzanek, muśnięta puszystym sosem z anchois i czosnku
  • Sałatka Nicejska180g - 33zł
    z kawałkami tuńczyka, jajkiem i wiązką fasoli szparagowej ułożonej na chrupiącej sałacie
  • Toskańska sałatka180g - 48zł
    z grillowaną wołowiną w ayście świeżej rukoli, pomidorów sherry i sera mozzarella
    podana z chrupiącą ziołową bagietką
desery
  • Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami150g - 20zł
  • Szarlotka na ciepło150g - 24zł
    podana z gałką lodów waniliowych.
  • Crème Brûlée100g - 17zł
napoje gorące
  • Kawa Espresso- 10zł
  • Kawa Caffe Latte- 12zł
  • Kawa Latte Macchiato- 12zł
  • Kawa Latte Macchiato z syropem- 13zł
  • Kawa z expresu- 10zł
  • Kawa Cappucino- 11zł
  • Kawa Amaretto- 15zł
  • Herbata czarna- 10zł
  • Herbata zimowa- 17zł
napoje zimne
  • Lemoniada- 1l /15 zł
  • Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic Kinley - 0,2l / 7 zł
  • Kropla Beskidu - 0,2l / 7 zł
  • Nestea - 0,2l / 7 zł
  • Red Bull, Burn - 0,2l / 12 zł
  • Sok owocowy - 0,2l / 7zł
    pomarańczowy, grejpfrutowy, czarna porzeczka,
    pomidorowy, jabłkowy, bananowy
piwo
  • Majer Lane- 1l / 15zł - 0,3l / 9zł
  • Książęcę butelkowe- 0,5l / 11zł
    (piwo pszeniczne/ Weizenbier)
  • Lech bezalkoholowe- 0,33l / 9 zł
  • Karmi- 0,5l / 9zł
  • Heineken- 0,5l / 11zł
  • Żywiec- 0,5l / 11zł
  • Raciborskie- 0,5l / 11zł
drinki
  • Majer Lane- 22zł
  • Aperol Spitz- 25zł
  • Mojito- 24zł
  • Caipirinha- 20zł
  • Sex on the beach- 22zł
kontakt
ZAMKNIJ